Ik ben 9


Ken je het boek ‘Ik ben 9’ al?

‘Ik ben 9’ een prachtig boek over de ontwikkelingsfase van de negenjarigen. Een aanrader voor negenjarigen, ouders, leerkrachten en zorgbieders die met negenjarige kinderen werken.

‘Dit prachtige unieke boek van Bauke Borsboom kan helpen in deze onzekere periode. Alle negenjarigen in dit boek vertellen hun verhaal en laten hun gezicht zien. Een prachtig aanknopingspunt voor gesprekken met jouw negenjarige. Misschien wel een fijne uitnodiging voor het kind om een eigen verhaal te schrijven.’ -Jeannette Bakker, directeur van de ‘Magie van Kindercoaching’

Waarom dit boek?

 Dit boek heb ik speciaal gemaakt voor kinderen die rond de negen jaar zijn. Het gaat namelijk over negenjarigen. Je ziet 15 portretfoto’s van kinderen van negen. In interviews en dagboekfragmenten vertellen ze hoe het is om negen jaar te zijn. Wat is er zo leuk aan? Wat maakt het lastig? Daarnaast vind je leuke tips en weetjes.

De negenjaarsfase waar ik in dit boek over schrijf vindt meestal plaats in de periode tussen de acht en elf jaar. Als kindercoach werk ik veel met kinderen rond deze leeftijd. Het blijkt vaak dat er nog niet zo veel bekend is over deze bijzondere fase in de ontwikkeling van het kind. Soms lijkt het voor ouders alsof hun kind al vroeg aan de puberteit begint. Dit is niet werkelijk zo. Een kind van negen zit in zijn eigen fase horend bij deze leeftijd. Vandaar mijn inspiratie en motivatie om dit boek te maken.

Met dit boek wil ik ouders en kinderen graag laten weten dat zij niet de enige zijn voor wie deze fase soms lastig kan zijn. Samen voelt zo veel fijner dan alleen. Ieder kind beleeft de periode op zijn EIGEN manier. Voor het ene kind verloopt deze periode makkelijk en voor het andere kind kan deze tijd lastiger zijn.

Helemaal achter in het boek vind je een tekst voor ouder(s) of verzorger(s). Die informatie zorgt ervoor dat kinderen en ouders elkaar (nog) beter begrijpen. Je kunt het boek ook laten lezen aan de juf of meester. Zij kunnen er vast en zeker ook nog wat van leren.

Boek 'Ik ben 9'

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © Bauke Borsboom